

מה זה טרומרין?
טרומרין הנו מוצר חדש מבית נייצ'רס פרו- קולגן באבקה המגיע מהחברה הראשונה בעולם שייצרה קולגן! החברה נקראת ניפי,חברה יפנית, והיא הראשונה לפיתוח פטנט ההידרוליזט! טרומרין הוא הקולגן היחיד בישראל עם מחקרים קליניים המאשרים כי שימוש יומיומי בטרומרין לאורך 6-8 שבועות מביא שינוי מהותי בנראות העור, שינוי בעומק הקמטים וסיוע לגוף כתמיכה במערכת השלד והתנועתיות.
הרשו לנו להציג את הקולגן טרומרין: קולגן הינו החלבון השכיח ביותר בגוף. הקולגן מרכיב את רקמות החיבור בגופנו. קולגן מרכיב את העצמות, גידים, סחוסים, פאסיות, דיסקים, מיניסקוסים וציפורניים. הקולגן יוצר את המבנה העגול והיציב של כלי הדם ואת מבנה מערכת העיכול. הקולגן בונה גם את תשתית העור.
מה הבעיה? עם התרחקותנו מתאריך הלידה אנו מייצרים פחות ופחות קולגן בייחוד מגיל שלושים והלאה. שחיקה בקולגן וירידה באיכות הייצור מביא לקשת רחבה של סימפטומים שמוכרים לנו מתהליך ההזדקנות.
התוצאה:
-
קמטים על העור וירידה כללית באיכות, גמישות ולחות העור.
-
ירידה באיכות הסחוס.
-
כאבי הפרקים האופייניים כל כך לגיל השלישי.
-
חולשת כלי דם, הגדלת הסיכוי לפריצת כלי דם וליצירת פלאק טרשתי.
קולגן מגיע אך ורק מן החי (לצמחים כמובן שאין קולגן). הקולגן מצוי במזונות הפחות שכיחים, נצרכים ונגישים כמו: הג'לטין בגפילטע פיש או במרק בשר/עצם, עצמות דגים ועוד. צריכת קולגן על בסיס יומי בצורה של אבקה נמסה בשתייה קרה/חמה או בשייק היא דרך מוכחת מדעית לספק לגוף את חומרי הבניין החשובים והנחוצים לו.
מחקרים מראים שנטילת תוסף יומי של קולגן תשפר את איכות העור ותתמוך בבריאות המפרקים. זוהי למעשה הדרך היחידה המוכרת היום להתמודד עם הירידה בייצור קולגן עם השנים.

קולגן, מהו? הסבר מפורט:
קולגן הוא כינוי לקבוצה של חלבונים המהווים את המרכיב העיקרי של רקמת החיבור שלנו.
רקמת החיבור היא כינוי למבנים הממוקמים מחוץ לתא אשר נותנים תמיכה ומבנה לתאי הגוף.
עצמות, גידים, סחוסים, עור, פאסיות (FASCIA) והקרנית - מורכבים מקולגן. קולגן נותן תמיכה וצורה לכלי דם ולמערכת העיכול. קולגן מורכב משלוש שרשראות ארוכות השזורות כצמה אחת בתוך השניה. שרשראות אלו בנויות מחומצות אמינו. שתיים מהן יחודיות רק לקולגן - הידרוקסי פרולין והידרוקסי ליזין. ישנם סוגים שונים של קולגן אך מה שנקרא קולגן מסוג 1 (TYPE-1 COLLAGEN) מרכיב כ-90 אחוז מהקולגן בגוף.
קולגן, למעשה, עקב הימצאותו בכל מקום ומקום בגוף, הינו החלבון השכיח ביותר בגוף האדם (30 אחוז מסך החלבונים בגוף הם קולגן) ובעולם החי כולו.

השפעות הגיל על איכות הקולגן בגופנו
המדע הוכיח כי מגיל 30 ואילך ייצור הקולגן הולך ופוחת בקצב של 1-1.5 אחוז בשנה לערך. אנחנו ממשיכים בייצור קולגן באיכות נמוכה לכן הוא מתפרק במהירות. התהליך הזה הוא בעצם אחד מהגורמים לתהליך הזדקנות העור המאופיין ב: קמטים, צניחת עור, יובש על גבי העור, צלוליטיס, עור דק במיוחד, נשירת שיער והחלשות הציפורניים...
הידלדלות הקולגן בסחוסי המפרקים יכולה לגרום לדלקת מפרקים (אוסטיאוארטריטיס) ולכאבי מפרקים ותנועתיות מוגבלת.
הדלדלות הקולגן יכולה לגרום בנוסף:
-
לאוסטיאופורוזיס.
-
להיחלשות דפנות כל הדם ודימומים שלהם. תהליך זה קורה למשל בחוסר חמור של ויטמין סי (צפדינה-SCURVY). מאחר שויטמין סי חיוני לייצור קולגן, חוסר שלו פוגע באיכות הקולגן עד לרמה שכלי הדם ממש "נשבר" ומדמם.
-
מחסור בקולגן יגרום לטרשת עורקים המאופיינת ברובד טרשתי – פלאק אשר יחסום לאיטו את כלי הדם. הפלאק לעיתים מאבד את יציבותו ויכול לפרוץ (RUPTURED PLAQUE) ולגרום להיווצרות של קריש דם ולחימה מיידית של זרימת הדם בעורק. כתוצאה מכך יגרם אותו התקף לב מפורסם.
-
הקטנה בייצור קולגן ברובד עצמו יכולה לגרום לרובד להיות לא יציב ולעליה בסיכון של כלי הדם להתבקע ולפרוץ.

מניעת הדלדלות הקולגן בגופנו
האם יש דרך למנוע את תהליך ההידלדלות הטבעית של הקולגן עם השנים? האם אפשר להפחית את התוצאות?
למזלנו הרב יש דרך, היא לא מושלמת לגמרי כלומר היא לא תחזיר 20-30 שנים אחורנית בזמן, אבל היא למעשה הדרך היחידה והנכונה כיום להתמודד עם הידלדלות הקולגן.
הדרך היחידה הידועה כיום היא פשוט לצרוך קולגן על בסיס קבוע ובאופן רציף.
הקולגן הינו החלבון השכיח ביותר בעולם החי, לכן בעקרון ניתן פשוט לצרוך אותו כאשר אנו אוכלים מהחי. אך לצערנו, הרקמות מהחי אשר עשירות בקולגן הן, כפי שצויין: עצמות, סחוסים, גידים.
בעוד הורינו נהגו לאכול את ה"פולקה" של העוף ולהשאיר חתיכת עצם קטנטנה ואז מצצו את הסחוסים את מח העצם ואת העצם עצמה. היום בעידן המודרני בד"כ אנשים מתחלחלים מאכילה "ברברית" כזאת. אך אבותינו כנראה ידעו דבר אחד או שניים על תזונה. בתרבויות רבות נהוג להכין מרק עצם (BONE BROTH) שעתיר בג'לטין או להכין גפילטעפיש כאשר הג'לי סביב הקציצות הוא בעצם קולגן מעצמות הדג.
אכילה בצורה הזאת של חיה בשלמותה די עברה מין העולם, בעידן המודרני. אנחנו פשוט לא אוכלים ככה יותר, אבל עדיין, מרק עצם נחשב כמזון מצוין הנחשב לסופרפוד בין השאר בגלל ריכוז הקולגן הגבוה וגם בגלל שאנשים עם מעי רגיז יכולים לעכל אותו בקלות ואף להיעזר בו להחלמה ממצבם.
כיום הגישה היא להמליץ על צריכת אבקת קולגן. הקולגן באבקה מופק בד"כ מפרות/חזירים/תרנגולות או מדגים. בתהליך ההפקה נלקחת רקמה עטירת קולגן מהחי ומפורקת לחומצות אמינו בודדות על ידי אנזימים בתהליך תעשייתי.
למעשה מקור הקולגן האיכותי ביותר הינו מדגים בכלל ומקשקשי דגים בפרט – החלק היחיד אשר אינו מכיל מתכות כבדות (ממנו מופק קולגן טרומרין).
בקטגוריה הזאת, קולגן טרומרין – נחשב לאיכותי ולנחקר בעולם. החברה הראשונה אשר פיתחה כפטנט את הקולגן ההידרוליזט – תהליך בו הקולגן הופך לזמין וספיג ביותר.

הקולגן בשימושים קוסמטיים
צריכת קולגן בצורת אבקה ידועה בשנים האחרונות כדרך לשפר וליעל את מבנה הקולגן המרכיב את העור. המחקרים שנערכו הראו שיפור בגמישות העור, שיפור בצלוליט, שיפור בקמטים והגנה מקרינת שמש. מחקרים שנעשו על עכברים הראו שיפור בהחלמה מפצעים.
השיפור היה די מהיר, תוך מספר שבועות. מהמחקר עולה שמעבר לאספקה פשוטה לגוף של חומצות אמינו הייחודיות לקולגן (הידרוקסי פרולין והידרוקסי ליזין), צריכת הקולגן מפעילה גנים הקשורים לייצור קולגן. (15)
תעשיית הקוסמטיקה משתמשת שנים רבות בקולגן, אך רק לאחרונה התברר שהטיפול הפנימי בקולגן עדיף בהרבה ממריחה מקומית שכן האפקט המושג הוא כלל גופי אשר נראה מייד ולא רק מוגבל לקולגן שמרכיב את העור.

השפעת הקולגן על העצמות והמפרקים
המחקר מראה גם שקולגן יכול לעזור לאנשים הסובלים מכאבי פרקים. שבעה מחקרים קליניים נערכו לבדיקת השפעת הקולגן על בעיות שונות הקשורות למפרקים. תוצאות כל המחקרים היו חיוביות. מחקר שנערך בארה"ב בדק יעילות של קולגן הידרוליזט באתלטים שהתלוננו על כאבי מפרקים והראה שיפור ניכר בפרמטרים של כאב וטווחי תנועה. נראה שאכילת קולגן מעודדת גם את ייצור הקולגן הנמצא במפרקים וכך נותנת לנו כלי למניעת תהליך הידלדלות הקולגן במפרקים.
האם אכילת קולגן משפיעה גם על העצם?
במחקר שנערך בספרד על שישים ילדים הגיעו החוקרים למסקנה שאכילת קולגן כל יום תרמה לעיצוב מיטבי של העצמות לפי מספר פרמטרים ביוכימיים.

החשיבות הגבוהה של צריכה קבועה ורציפה של קולגן
חברת ניפי יצרנית קולגן טרומרין מציגה 6 מחקרים שנעשו בבני אדם אשר מציגים באופן ברור את היתרונות בשל צריכת קולגן בנוגע ל:
-
עור הפנים ושיפור מראה הקמטים.
-
בריאות הסחוסים ושיפור במצבי אוסטאוארטריטיס.
-
בריאות כלי הדם.
עד כאן אנחנו למדים שאכילה של קולגן או תיסוף התזונה עם אבקת קולגן יכולים לתמוך בייצור הקולגן בעור, במפרקים ובעצמות. אבל יתרונות הקולגן לא עוצרים כאן. לקולגן פרופיל ייחודי של חומצות אמינו שאין לאף חלבון או אבקת חלבון.
חשיבות תיסוף של גליצין:
כשלושים אחוז מקולגן בנויים מחומצת האמינו - גליצין. זוהי חומצת אמינו לא הכרחית, כלומר הגוף יכול לייצר אותה בעצמו והוא לא צריך לקבל אותה רק מהמזון. בתזונה רגילה אנחנו מקבלים כ-2 גרם גליצין ביום. המזון העשיר ביותר בגליצין הוא קולגן. במנה מומלצת של 10 גרם קולגן יהיו כ-3 גרם.
כמות הגליצין בביצה אחת תהיה כ-200 מ"ג (0.2 גרם). כמות הגליצין ב 25 גרם אבקת חלבון סויה תהיה כ-1000 מ"ג והכמות במנה ממוצעת (25 גרם) של אבקת מי חלב (WHEY PROTEIN) תהיה כ-400 מ"ג.
גליצין משמשת אותנו לבניית חלבונים רבים וגם כמתווכת במערכת העצבים המרכזית. אחד התפקידים החשובים ביותר של גליצין הוא בניית נוגד החימצון הפנימי העיקרי של הגוף – הגלוטטיון.
תיסוף התזונה עם גליצין יכול להעלות את רמת הגלוטטיון בגופנו. כמו שייצור הקולגן בגופנו יורד עם השנים כך גם רמת הגלוטטיון בגופנו יורדת עם השנים ובד בבד יורדת יכולת הגוף להתמודד עם עקה חמצונית ודלקת שנמצאים בבסיס המולקולרי של כמעט כל מחלה כרונית.
רמות נמוכות של גלוטטיון בגוף אופייניות לגילאים מבוגרים ולמחלות כרוניות עקשניות כמו: איידס, סוכרת, אלצהיימר, סרטן ועוד...
גליצין גם משמש במח כמתווך עצבי. במחקר קליני נתנו בין חצי גרם לשני גרם גליצין תוך שש שעות מתחילת שבץ מוחי למשך חמישה ימים. נצפה שיפור ניכר במעקב אחרי חודש בתמותה ותחלואה.
חוקרים שונים השתמשו בגליצין, עקב הפעולה המרגיעה שלו על מערכת העצבים המרכזית, בטיפול בסכיזופרניה בהצלחה.
מחקרים אחרים הראו את היעלות של מתן גליצין כטיפול בחוסר שינה (אינסומניה).
לאבקת קולגן יש השפעות שחורגות מעבר לתפקיד הפשוט שלהן כמספקות חומצות אמינו לגוף. לחומצות אמינו בודדות או לצבר קצר של מספר חומצות אמינו (פפטידים) יש השפעות מטבוליות כלל מערכתיות כמו למשל הורדת לחץ דם, איזון שומני הדם ושיפור המטבוליזם של הסוכר.
לסיכום אנחנו מבחינים במספר יתרונות ייחודיים שיש לג'לטין או לאבקת קולגן:
-
תמיכה בייצור קולגן בגוף במקומות כמו עור, פרקים וכלי דם.
-
דרך לצרוך חלבון עתיר בחומצות אמינו ייחודיות כמו גליצין (וגם הידרוקסי פרולין והידרוקסי ליזין).
-
דרך לצרוך חלבון נקי מאד וקל מאד לספיגה בהשוואה למאכל חיות משק (פרה, תרנגולת, הודו..) שמכילות אנטיביוטיקה, הורמונים וחיידקי סלמונלה.
-
דרך להתמודד עם הירידה בייצור קולגן עם הזדקנותנו.

קולגן טרומרין - האיכותי ביותר עבורך!
קולגן הדגים שהוא הקרוב ביותר במבנהו לקולגן אנושי יכול להיות מופק מעור הדג אבל אז הוא יכול להכיל שאריות של מתכות כבדות או להיות מופק מקשקשי הדג ואז הוא נקי לחלוטין מזיהום.
חלבון הקולגן הארוך מפורק על ידי אנזימים בתהליך שנקרא הידרוליזה, לחומצות אמינו בודדות או צברים של 2-3 חומצות אמינו. לקולגן הידרוליזט אין טעם ואין ריח והוא יכול להיות מומס בכל נוזל ובכל טמפרטורה.
בד"כ לא נצפו שום תופעות לוואי למזון זה אך, כמו לכל מזון,יש אנשים האלרגיים לחלבון מפרות או אלרגיים לדגים מסוימים. אנשים עם בעיות בריאות מאד מורכבות כמו אי ספיקת כבד או כליות, כדאי שיתייעצו עם דיאטנית או רופא לפני צריכת קולגן.
המינון שנחקר היה בד"כ בין שלושה לעשרה גרם ביום. ההשפעה על הפרקים הושגה בד"כ במינון הגבוה יותר (עשרה גרם ביום), במחקר על האתלטים השתמשו החוקרים גם ב- 10 גרם.
איך נוטלים את תוסף הקולגן טורמרין?
המלצה שלנו: שלבו אותו בשגרת היום יום: קפה, שייק בריאות, מיץ סחוט .... המלצה של מומחי החברה היא להמיס (בבוקר) את אבקת הקולגן המסיסה יחד עם אספרסו ארוך, אפשר להוסיף כפית שמן קוקוס לקבלת ארוחה קטנה ותחזוקתית חלבונית/שומנית, בוסט אנרגיה לתחילת היום.

10 סיבות מדוע רק קולגן סוג 1 טרומרין:

מבוסס מחקרית עם תוצאות קליניות ללא התערבות כירורגית של פלסטיקאים

תוצאות מהותיות לאחר שימוש במשך שישה עד שמונה שבועות

מומלץ לעוסקים בספוט ולנשים בכל גיל

מבוסס מחקרית עם תוצאות קליניות ללא התערבות כירורגית של פלסטיקאים
קולגן סוג 1 ™TruMarine
קולגן הוא החלבון העיקרי הנמצא בריכוז הגבוה ביותר בגוף האדם ובבעלי חיים.
קולגן רכיב חלבוני בשרירים, גידים ורצועות, בעצמות, בסחוסים, בעור, בדופן כלי הדם, קרנית העין, שיניים, שיער ובמערכת העיכול.
קולגן מאפשר לרקמות להיות אלסטיות, עמידות לשינויים פיזיולוגיים ומשפר את רמת הלחות ברקמות השונות.
קולגן נוצר בתאים פיברובלסטים ובתאים אפיתליים המצויים ברקמות שונות בגוף ומסופק לגוף דרך המזון מהחי. (1-2)
כיום, זוהו 28 סוגים שונים של קולגן המהווים 25-35% מכלל החלבונים בגוף. שילובים של סוגי הקולגנים נמצאים ברקמות החיבור של איברים שונים ומשתתפים בעמידות הרקמה ובתפקידים פיזיולוגים שונים. (3)
קיימת חלוקה של קולגן לחמישה קבוצות עיקריות על פי המבנה, התפקיד וצורת הסיבים.
קולגן סוג - 1: עור, גידים, רצועות ועצמות.
קולגן סוג - 2: סחוסים, דיסקים בעמוד השדרה ובעין.
קולגן סוג - 3: עור, דפנות כלי הדם, בקרמות של איברים שונים (ריאות, כבד, טחול).
קולגן סוג - 4: שכבת האפיתל.
קולגן סוג - 5: ריאות, קרנית ועצמות.
ברקמות ובאיברים חלבוני הקולגן נמצאים במבנה שלישוני המורכב משלושה סיבי קולגן כאשר קולגן מסוג 1 מהווה 75% מסך חלבוני הקולגן בגוף ונמצא בשילוב עם קולגנים מקבוצות שונות. קולגן 1 מהווה 90% מהחלק האורגני של העצם, הגידים והרצועות, קרנית העין וחלבון מרכזי ברירית מערכת העיכול. בעור 80% מהקולגנים הם מסוג 1 בשילוב קולגן סוג 3. בסחוסים ובדיסקים של עמוד השדרה קולגן 1 נמצא בשילוב עם קולגן 2.
קולגן מסוג 1 הוא הקולגן השכיח והחשוב בגוף בשילוב סוגי קולגן אחרים היוצרים איתו את המבנים הנמצאים ברקמות.