top of page

קולגן דגים הידרוליזט סוג 1 TruMarine™

מהו קולגן?

קולגן הוא החלבון העיקרי הנמצא בריכוז הגבוה ביותר בגוף האדם ובבעלי חיים.

קולגן הוא רכיב חלבוני בשרירים, גידים ורצועות, בעצמות, בסחוסים, בעור, בדופן כלי הדם, קרנית העין, שיניים, שיער ובמערכת העיכול. 

קולגן מאפשר לרקמות להיות אלסטיות, עמידות לשינויים פיזיולוגיים ומשפר את רמת הלחות ברקמות השונות.

קולגן נוצר בתאים פיברובלסטים ובתאים אפיתליים המצויים ברקמות שונות בגוף ומסופק לגוף גם דרך המזון מהחי. (1-2)

כיום, זוהו 28 סוגים שונים של קולגן המהווים 25-35% מכלל החלבונים בגוף. שילובים של סוגי הקולגן נמצאים ברקמות החיבור של איברים שונים ומשתתפים בעמידות הרקמה ובתפקידים פיזיולוגים שונים. (3)

ברקמות ובאיברים חלבוני הקולגן נמצאים במבנה שלישוני המורכב משלושה סיבי קולגן כאשר קולגן מסוג 1 מהווה 75% מסך חלבוני הקולגן בגוף ונמצא בשילוב עם קולגן מקבוצות שונות. קולגן 1 מהווה 90% מהחלק האורגני של העצם, הגידים והרצועות, קרנית העין, חלבון מרכזי ברירית מערכת העיכול. בעור 80% מהקולגן הם מסוג 1 בשילוב קולגן סוג 3. בסחוסים ובדיסקים של עמוד השדרה קולגן 1 נמצא בשילוב עם קולגן 2.

חלבון הקולגן הארוך מפורק על ידי אנזימים בתהליך שנקרא הידרוליזה לטובת ספיגה וזמינות טובה יותר במערכת העיכול. לקולגן הידרוליזט איכותי אין טעם ואין ריח והוא יכול להיות מומס בכל נוזל ובכל טמפרטורה.

קולגן מסוג 1 הוא הקולגן השכיח והחשוב בגוף בשילוב סוגי קולגן אחרים היוצרים אתו את המבנים הנמצאים ברקמות.    

 

מהו קולגן דגים הידרוליזט סוג 1 ™ TruMarine? 

בשנת 1938 הוקם בטוקיו, יפן מרכז מחקר עצמאי -  BioMatrix החוקר באופן עצמאי את חלבוני מטריקס חוץ תאיים ומבנים של קולגן.

בשנת  1960 בעקבות מחקרים נרחבים רשמה BioMatrix פטנט על קולגן מסיס ™ TruMarine  המשמש בתעשיית הקוסמטיקה, תוספי תזונה, מזון ומשקאות. 

™ TruMarine  - מופק מקשקשים של דגים (ללא טוקסינים) וללא שימוש בכימיקלים ובממסים כימיים. 

™ TruMarine  מספק לגוף קולגן מסוג 1 המשמש כחומרי גלם ייחודי הנחוץ לחלבוני הקולגן באיברים ומערכות שונות בגוף. 

קולגן מסוג 1 המגיע לרקמות העור דרך מחזור הדם מעלה את רמות הקולגן בעור ונשאר עד 14 יום.

קולגן מסוג 1 בעל זמינות ביולוגית גבוהה בהשוואה לסוגי קולגן אחרים ומכיל ריכוז גבוהה של חומצות אמיניות מסוג הידרוקסיפרולין, גליצין ופרולין המשמשות כאבני בנין למגוון רחב של חלבונים ומעודדים התחדשות של תאים. הרכב זה של חומצות אמיניות אינו נמצא בסוגי קולגן המופקרים מבקר, חזיר או עופות. (4)

™ TruMarine  מורכב ממולקולות קטנות החודרות בקלות את המעי אל מחזור הדם. 

95% מקולגן סוג 1 המופק מדגים נספג במעי תוך 12 שעות מרגע הנטילה. (6)

לאחר כניסתו אל מחזור הדם נישא הקולגן אל רקמות הגוף ונאגר ברקמות עד 14 יום. (7)

 

מה קורה לקולגן בגופנו במהלך החיים וממה הוא מושפע ?

תחלופה קבועה של קולגן מתרחשת בגוף לאורך כל החיים, סיבי הקולגן נהרסים ונבנים כל הזמן. ככל שמתבגרים הרס סיבי הקולגן גבוהה מהייצור שלו.  

לתזונה ואורח חיים השפעה על הרס סיבי הקולגן בגוף. צריכה של אלכוהול, פחמימות מזוקקות, חסרים תזונתיים של ויטמין C, ויטמיני B, חסרים של חומצות אמיניות וצריכה נמוכה של מזונות המכילים קולגן מהחי בעיקר בקרב צמחונים וטבעונים, מחלות של מערכת העיכול, חשיפה לעשן ועישון, מחלות שונות ושימוש בתרופות פוגעים בסיבי הקולגן בגוף ומפריעים להתחדשותם.

ירידה ברמת הקולגן בגוף פוגעת בהרכב ובתפקוד של רקמות ואיברי הגוף.

חסרי קולגן מקושרים לירידה במיצוק העור, ירידה בלחות בעור ואובדן מוגבר של לחות, רגישות מוגברת לקרני UV-B, האצת התקמטות העור והופעת פגמנטציה.

קולגן מסוג 1 מהווה 80% מסך הקולגנים בעור, בשילוב קולגן מסוג 3 מהווה 15% נוספים.

נאגר ומעלה את כמות סיבי הקולגן ברקמות העור. 

סיבי הקולגן יוצרים רשת בדרמיס ותפקידה העיקרי היא בתמיכה לאפידרמיס ואגירת הלחות.

תהליכי הרס של העור נוצרים מגורמים חיצוניים (רוח, מיזוג אויר, חום, קרינה, זיהום אויר) ופנימיים (שמש, הורמונים, תזונה, אלכוהול, חסר שינה) וגיל.

במערכת השלד ניתן להבחין בחולשה של הגידים והרצועות, צמצום שכבת הדיסק בעמוד הידרה, שחיקת סחוסים ועליה בשכיחות של אוסטאוארטריטיס, ירידה ביכולת אגירת המינרלים בעצם המובילה לאוסטאופניה ואוסטאופורוזיס.

כלי הדם, ריאות ובמערכת העיכול קיים ריכוז גבוהה של קולגן המאפשר לרקמה את הגמישות והאלסטיות. חסר בקולגנים יגביר פגיעה בדפנות כלי הדם, במערכת העיכול תפחת יכולת ההתחדשות של רקמה האפיתלית בעיקר במצבים של מחלות של מערכת העיכול.

החשיבות והנחיצות של קולגן לגוף מובילה חוקרים ברחבי העולם לחקור את השפעת הקולגן על תפקודי הגוף השונים ולפתח ולמצות קולגן בעל זמינות ביולוגי גבוהה לגוף ולרקמות.

מחקר נרחב נעשה בעשורים האחרונים והמחקרים הראשונים מראים את נחיצות קולגן מסוג 1 לגוף הבריא וכמניעה של מצבי חולי שונים.

מה המקור הטוב ביותר להפקת קולגן ? 

קולגן ניתן למצות מעור, סחוסים וקשקשים של בעלי חיים שונים.

הקולגן הזמין והבטוח ביותר לשימוש בבני אדם מופק מקשקשים של דגים.

החלבון מקשקשי דגים הוא בעל המבנה המולקולרי הקטן ביותר, נספג היטב במערכת העיכול ואינו מכיל מתכות ומבנים חלבוניים היכולים להזיק לאדם.

חלבון המופק מבקר, חזיר או עופות עלול להכיל מבנים חלבוניים שונים המקושרים למחלות כגון:

Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE), Transmissible Spongiform Encephalopathy (TSE), foot-and-mouth disease or bird virus. (5)

קולגן הדגים שהוא הקרוב ביותר במבנהו לקולגן המצוי בגוף האדם נקי לחלוטין מזיהום,  מתכות כבדות ואיננו מהונדס גנטית. 

מחקר השוואתי בדק את הזמינות הביולוגית  של קולגן בגברים בריאים. 

לגברים ניתן קולגן מקשקשי דגים, קולגן מעור דגים וקולגן מעור של חזיר. נמצא כי לקולגן סוג 1 ממקור של קשקשי דגים זמינות ביולוגית גבוהה בהשוואה לאחרים מאחר והמבנה המולקולרי שלו הוא הקטן ביותר המאפשר זמינות ביולוגית גבוהה. (8)

השפעה על מראה ולחות העור

עם הגיל  ייצור הקולגן בגוף הולך ויורד בקצב של 1.5- 1 אחוז בשנה , הקצב יורד וביחד איתו איכות הקולגן הנוצר יורדת גם כן. 

ירידה זו אחראית במידה רבה למראה העור היבש והמזדקן, קמטים, צניחות עור, צלוליט, עור דק ושברירי וכן לנשירת שיער וציפורניים חלשות. 

תוספת קולגן מסוג 1 משפרת את מראה העור, מסייעת לתאי העור להתחדש ולתקן את העור משפיעה על מיצוק העור , העור נעשה חלק יותר,  מגבירה את ריכוז הלחות ומפחית איבוד לחות מהעור כתוצאה מגיל או מחשיפה לקרני שמש ולקרינה מסוג B-UV.

מחקר רנדומלי, מבוקר, פלסבו, כפול סמיות שנערך ביפן בשנת 2016 בחן את השפעת קולגן דגים  ™ TruMarine  על עורן של נשים בריאות.

המחקר השתתפו 88 נשים בגילאים 35-65 שנים. הנשים חולקו לשתי קבוצות, קבוצה א' נטלה 5 גרם   ™ TruMarine  מדי יום וקבוצה ב' נטלה פלסבו במשך 8 שבועות.

בתחילת המחקר צולם העור בטכנולוגיה מתקדמת VISIA® (VISIA Wrinkle Analysis) על מנת לבחון את רמת מיצוק העור, עומק הקמטים, הופעת ושכיחות נקבוביות, פגמנטציה וקופרוזיס. לנחקרות ניתן שאלון יומי לבחינת מצב העור, תחושת יובש ותגובתן לקולגן.

בתום 8 שבועות- בקבוצת המחקר שנטלה  ™ TruMarine  נמדדה ירידה של 8% בעומק ונראות הקמטים, שיפור כללי של 10% במראה העור ובמידת רווית הלחות בהשוואה לקבוצת הביקורת. 

בשימוש ממושך יותר מראה העור ממשיך להשתפר בהתמדה.

תוספת יומית של קולגן מסוג 1 מסייעת לבריאות העור על ידי:

אוליגופפטידים מהקולגן 1 נקשרים לקולטנים על שטח הפנים של הפיברובלסטים ומעודדים חלוקה ופעילות של הפיברובלסטים האחראיים על ייצור סיבי הקולגן

חומצות האמינו הנמצאות בקולגן משמשות כחומרי גלם לייצור קולגן ואלסטין בשכבת הדרמיס של העור. 

הגברת ייצור חומצה היאלורונית בעור

הגברת ההגנה הטבעית כנגד תאי UVA .  

מחקר מבוקר, פלסבו, כפול סמיות הנערך ביפן, במכון המחקר  ,NIPPON התפרסם בשנת 2009 בחן את השפעת קולגן על רמת הלחות בעור.

במחקר השתתפו 214 נחקרות שחולקו ל-5 קבוצות. קבוצה א', ב' ו-ג' (קבוצות המחקר) נטלו קולגן ממקור של דגים במינון של 2.5 גרם, 5 גרם ו- 10 גרם ליום, קבוצה ד' נטלה קולגן מעור חזיר במינון יומי של 10 גרם וקבוצה- ה' נטלה פלסבו. המחקר נערך במשך 4 שבועות.

בקבוצות שנטלו קולגן נצפתה עלי ברמת הלחות בעור הפנים בהשוואה ליום תחילת המחקר ובהשוואה לקבוצה הפלסבו.

רמת הלחות הייתה גבוהה יותר בקבוצות שנטלו קולגן במינון יומי של 5 גרם ו- 10 גרם. (11)מחקר כפול סמיות, פלסבו, מבוקר שהתפרסם בכתב האת Skin Pharmacol Physiol בשנת 2014 בחן את השפעת קולגן על אלסטיות, רמת לחות, איבוד נוזלים וחספוס  בעור בקרב 69 נשים בגילאים 35-55 שנים. הנחקרות חולקו ל- 3 קבוצות: קבוצה א' נטלה 2.5 גרם ליום, קבוצה ב' – 5 גרם ליום, קבוצה ג' פלסבו במשך 8 שבועות. 

בקבוצות א ו- ב  נצפתה עליה ברמת הלחות בעור. רמת הלחות הייתה גבוהה ככול שגיל הנחקרת היה גבוה יותר בהשוואה לנשים צעירות במחקר ובהשוואה לקבוצת הביקורת. (12)

מחקר כפול סמיות, רנדומלי, פלסבו מבוקר שנערך בצרפת ב 2016, בחן את השפעת קולגן ממקור של דגים על עורן של נשים מתבגרות. במחקר השתתפו 60 נחקרות בגילאים 46-69 שנים, חולקו לשתי קבוצות, קבוצת המחקר נטלה 5 גרם קולגן ליום וקבוצת הביקורת נטלה פלסבו במשך 8 שבועות.

בתום המחקר בקבוצת המחקר לעומת קבוצת הביקורת נצפה שיפור בביומרקרים עוריים כגון: רמת הלחות, מיצוק  והפחתה יפה של עומק הקמטים בצדי העיניים. (13)

מחקר כפול סמיות בחן את השפעת קולגן על רמת הלחות בשכבת ה- stratum corneum של העור בנשים צעירות. הנחקרות קיבלו 10 גרם קולגן או פלסבו המשך חודשים. 

בקבוצת הביקורת נצפתה עליה ברמת הלחות בעור כעבר חודש ימים לעומת קבוצת הביקורת. רמת הלחות הוסיפה לעלות במשך החודש השני של המחקר.

מחקר מבוקר, כפול סמיות שבחן את השפעת קולגן על מראה העור בנשים בגילאי 40-54 במשך 7 שבועות. הנשים חולקו לשתי קבוצות. קבוצה א' נטלה משקה המכיל 5 גרם קולגן וקבוצה ב' נטלה משקה המכיל 10 גרם קולגן. 

כעבור 3 שבועות ובתום המחקר נצפה שיפור במראה עור הפנים ב 70-80% מהמשתתפות. 

סיכום השפעת קולגן על מראה העור במשך 3 שבועות מחקר ו-7 שבועות מחקר.

ירוק – אחוז השיפור

כחול – בנקודת תחילת המחקר

הגנה מפני נזקי קרינת  קרני UVB

קרני UVB  גורמים להיווצרות קמטים, איבוד לחות העור ולירידה ברמות סיבי קולגן מסוג -1.

במחקר נמצא כי תוספת יומית של קולגן הפחיתה את ההשפעה המזיקה של קרני UVB על העור ושיפרה את שיקום העור לאחר החשיפה לקרני UVB. 

upplemental Ingestion of Collagen Peptide Suppresses Ultraviolet—induced Erythema―A Randomized Double—blind Placebo—controlled Study―

Authors: Yoh-ichi Koyama1,  et al

. Volume 42, Issue 10, 781 - 790 (2014) Jpn Pharmacol Ther 2014 

השפעת הקולגן  על בריאות הסחוסים, תנועתיות המפרקים וצפיפות העצם 

קולגן מסוג 1 בשילוב סוג 2 הוא רכיב מרכזי במבנה הסחוסים והדיסקים שבין חוליות עמוד השדרה . חלבוני הקולגן בשילוב חומצה היאלורונית משמשים לאצירת נוזלים בסחוסים ולאגירת לחות המאפשרת לסחוסים ולדיסקים לבלום זעזועים ומפחיתה את שחיקת הסחוס, נפיחות ונוקשות של המפרק.

קולגן מסוג 1  מרכיב את הגידים והרצועות, משפר את האלסטיות שלהם, מזרז החלמה במצבים של פציעה.

מחקר רנדומלי, מבוקר, פלסבו, כפול סמיות שנערך באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב בחן את השפעת הקולגן על כאבי פרקים, תנועתיות ודלקת בקרב אתלטים צעירים ובריאים. 

במחקר השתתפו 97 נחקרים שעסקו בפעילות גופנית במסגרת קבוצה או מועדון ספורט.

הנחקרים חולקו ל-2 קבוצות : קבוצה א' נטלה 10 גרם קולגן וקבוצה ב' נטלה פלסבו במשך 24 שבועות. הנחקרים אינם מטופלים תרופתית או בפיזיותרפיה לכאבים אורטופדיים או פציעות ספורט.

לאחר 12 שבועות בקבוצת המחקר נצפתה ירידה ישירה  במדדי הכאב בייחוד בכאב של הברך.

בתום המחקר בקבוצת הביקורת בהשוואה לפלסבו נצפה ירידה של 36% במדד הכאב, ירידה של 45% במדדי הכאב של הברך. ((14

האתלטים דיווחו על תחושת נוחות גבוהה יותר במפרקים ועל תנועתיות טובה יותר. 

מעוט קולגן בסחוסים השונים ובמיוחד בסחוס הברך מלווה בכאבים ובאי נוחות ומכאן החשיבות הרבה באספקת קולגן איכותי לגוף על בסיס יומיומי. 

 

מחקר שהתפרסם במגזין - J Bone Miner Metab  בשנת 2004 בחן את השפעת קולגן ™ TruMarine  בשילוב דיאטה דל סידן על צפיפות העצם של עכברים. העכברים חולקו ל- 3 קבוצות, קבוצה א' קיבלה קולגן 1  במינון יומי של 0.16 גרם/ק"ג, קבוצה ב' 1.66 גרם/ק"ג וקבוצה ג' – 16.6 גרם/ק"ג משך 4 שבועות.

בקבוצה ג' השיפור בצפיפות העצם היה גבוהה בהשוואה לשתי קבוצות המחקר האחרות. 

מתן של קולגן בבליעה שיפר את צפיפות עצם הירך בעכברים. 

בדמם של העכברים נצפתה עליה ברמות חומצות האמיניות ההידרוקסי פרולין והידרוקסי גליצין (הנמצאות  בריכוז גבוהה בקולגן דגים). חומצות אמינו הגבירו את חלוקת התאים האוסטאובלסטים , תאים יוצרי עצם, ואילו הפחיתו את כמות התאים האוסטאוקלסטים, תאים הורסי עצם. (17)

צריכת הקולגן מפעילה גנים הקשורים בייצור פנימי של  קולגן (17) 

 

במחקר נוסף , כפול סמיות חולקו עכברים לשתי קבוצות. כל קבוצה קיבלה תפריט המכיל 10% חלבון. בקבוצה א' קיבלה החלבון הורכב מ- 6% זאין ו- 4% קולגן ממקור ימי ובקבוצה ב' – החלבון היה מורכב רק מקזאין.

חוקרים בחנו את השפעת תוספת קולגן ממקור ימי על צפיפות העצם בעכברים שהוזנו בתפריט דל חלבון מאחר וצריכה נמוכה של חלבון במשך היום מקושרת לירידה בצפיפות העצם.

בקבוצת הקולגן צפיפות המינרלים בעצם השתפרה משמעותית בהשוואה לקבוצת העכברים שהוזנו בחלבון קזאין. 

מסקנת החוקרים: חלבון הקולגן משפר את ריכוז מטריקס העצם ומשפר את צפיפות המינרלים בעצם בהשוואה לחלבון הקזאין. 

 

השפעה על מערכת החיסון 

50 נשים בגילאי 30-59 הסובלות ממצב של תשישות , שלשול וחוסר תאבון עקב תפקוד חיסוני ירוד חולקו לשתי קבוצות במחקר כפול סמיות למשך שמונה שבועות: קבוצה א' קיבלה פלסבו וקבוצה ב' קיבלה 10 גרם אבקת פפטידים של קולגן דגים. 

לעומת קבוצת הפלסבו בקבוצה שקיבלה את אבקת הקולגן נרשם שיפור משמעותי בתפקוד מערכת החיסון ושיפור בתסמינים כגון: שיפור תאבון, שיפור ברמת העייפות ובשלשול (18) 

REFERENCE:

  1. The collagen family members as cell adhesion proteins. Bioessays 2007; 29(10): 1001-10.

  2. Effects of ingestion of collagen peptide on collagen fibrils and glycosaminoglycans  in the dermis. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 2006; 52(3): 211-5.

  3. Collagens--structure, function, and biosynthesis. Adv Drug Deliv Rev 2003; 55(12): 1531-46

  4. An Overview of the Beneficial Effects of Hydrolysed Collagen as a Nutraceutical on Skin Properties: Scientific Background and Clinical Studies The Open Nutraceuticals Journal, 2015, 8, 29-42

  5. A new view concerning the effects of collagen hydrolysate intake on skin properties. Arch. Derm. Res. 300, 479-483, (2008)

  6. Watanabe-Kamiyama M, Shimizu M, Kamiyama S, et al. Absorption and effectiveness of orally administered low molecular weight collage

  7. Comparison of Quantity and Structures of Hydroxyproline-Containing Peptides in Human Blood after Oral Ingestion of Gelatin Hydrolysates from Different Sources J Agric Food Chem. 2007 Feb  21;55(4):1532-5. 

  8. Effects of Collagen Peptide Ingestion on UV-B-Induced Skin Damage Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (4), 930–932, 2009

  9. Effects of TruMarine™ Collagen Peptide Ingestion on Facial Skin Parameters

  10. Improvement in the moisture content of the stratum corneum following 4 weeks of collagen hydrolysate ingestion. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 2009 Vol.56 No.3 pp.137-145 ref.16

  11. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14.Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study.

  12. SPECIFIC NATURAL BIOACTIVE TYPE 1 COLLAGEN PEPTIDES ORAL INTAKE REVERSE SKIN AGING SIGNS IN MATURE WOMEN  Journal of Aging Research & Clinical Practice Volume 5, Number 2, 2016 

  13. 24-Week study on the use of collagen hydrolysate as a dietary supplement in athletes with activity-related joint pain Curr Med Res Opin. 2008 May;24(5):1485-96.

  14. Effect of collagen hydrolysate in articular pain: a 6-month randomized, double-blind, placebo controlled study. Complement Ther Med. 2012 Jun;20(3):124-30. doi: 10.1016/j.ctim.2011.12.007. Epub 2012 Jan 20.

  15. Principles of bone healing Neurosurg Focus 10 (4):Article 1, 2001

  16. Assessment of effectiveness of oral administration of collagen peptide on bone metabolism in growing and mature rats. J Bone Miner Metab 22:547-553 (2004)

  17. Effects of fish collagen peptides on collagen post-translational modifications and mineralization in an osteoblastic cell culture system. Yamada S, Nagaoka H, Terajima M, Tsuda N, Hayashi Y, Yamauchi M

  18. Y. Koyama, et al.Jpn Pharmacol Ther 2015 43(1)51-6

המסר שלנו אליכם:
  • לפני רכישת מוצר, בידקו עשו את המחקר שלכם.

  • כשלא ברור, תתייעצו במומחה בתחום.

  • קראו אודות מכניזם הפעילות, על תסתנוורו מאחוזים בלבד.

  • תשוו בין מוצרים בקטגוריה.

  • חפשו אחר מוצר איכותי, מוכח קלינית ובטוח לנטילה.

  • בדקו כי המינון המומלץ רלוונטי לפי המחקרים 

  • האם המוצר המוצע הוא אכן אותו מוצר שנחקר.

  • הבינו כי בריאות מתחילה ממניעה.

Natures Pro white logo.png

נייצ'רס פרו ישראל (2014) בע"מ
כתובת: רח' גלגלי הפלדה 11, הרצליה  |  
שעות פעילות: א' - ה' 08:30-17:00
משרד: 1-800-07-11-33  |  הדרכה: 073-2768410  |  
פקס: 09-3731155  |  דוא"ל: info@naturespro.co.il

המידע הכלול באתר זה, אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או אחר. בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל. המידע המופיע באתר זה מופנה לנשים ולגברים כאחד. אין להעתיק, לשכפל או להפיץ את הכתוב ברבים, ללא קבלת אישור מהחברה.

חפשו‭ ‬את‭ ‬המוצר‭ ‬עם‭ ‬העלה
NP_heart_green_leaf-web.png

עיצוב ובניית האתר:

Rachel Mulla Netzer Design logo copy.jpg
bottom of page